Mobilisoiva hieronta

Mobilisoiva hieronta

Mobilisoivassa hieronnassa käytetään erilaisten hierontaotteiden lisäksi nivelmobilisaatiota, mikäli jossain nivelessä on liikerajoitusta tai kipua. Mobilisoivalla hieronnalla pyritään saavuttamaan raaja- että selkärangan nivelten normaali liikelaajuus. Mobilisoiva hieronta antaa helpotusta mm. liikerajoituksiin nivelissä lisäten liikkuvuutta sekä elastisuutta, apua kiputiloihin ja puutumisoireisiin sekä rentouttaa jännittyneitä lihaksia ja parantaa aineenvaihduntaa. Nivelten mobilisointi ei aiheuta kipua niveleen. Paikallinen venytys kohdistetaan nivelen eri rakenteisiin kuten nivelkapseliin ja nivelsiteisiin. Mobilisoivassa hieronnassa hyödynnetään nivelen liikelaajuutta ja kehon osien muodostamia vipuvarsia, jolloin lihas saadaan tehokkaasti venymään ja näin parannettua myös nivelen liikeratoja. Nivelten mobilisoinnilla hoidetaan tuki-ja liikuntaelinten toimintahäiriöitä käyttämällä hyödyksi nivelen normaalia liukua luiden välissä. 

Niska-, pää- ja kasvohieronta

Rentouttavassa hieronnassa keskitytään koko päänahan, ohimoiden, kasvojen ja purentalihasten ulkopuoliselle alueelle ja osana käsittelyä hierotaan myös niskaa. Hieronnassa keskitytään päänahan kalvojen käsittelyyn jolloin pään ympärillä oleva kivistävä tunne helpottaa ja lihaskireydet rentoutuvat. Hieronnasta on apua jos kärsit päänsäryistä, niskan jäykkyydestä, päänahan kiristävästä tunteesta tai puret kovasti hampaita yhteen. 


Hieronta-asennot

Hieronnan voi tehdä istuen, selällään, vatsallaan tai kyljellään. Jos vatsallaan olo tuntuu epämukavalta niin hieronta voidaan tehdä kyljellään tai istuen. Erilaista hieronta-asentoa voidaan käyttää myös silloin, jos astma on niin paha, että vatsallaan ollessa hengitys ei kulje hyvin. Raskaana olevien hieronta onnistuu parhaiten kylkimakuuasennossa ja puoli-istuvassa asennossa.