Hieronta

Mobilisoiva hieronta

Mobilisoivassa hieronnassa käytetään erilaisten hierontaotteiden lisäksi nivelmobilisaatiota, mikäli jossain nivelessä on liikerajoitusta tai kipua. Mobilisoivalla hieronnalla pyritään saavuttamaan raaja- että selkärangan nivelten normaali liikelaajuus. Mobilisoiva hieronta antaa helpotusta mm. liikerajoituksiin nivelissä lisäten liikkuvuutta sekä elastisuutta, apua kiputiloihin ja puutumisoireisiin sekä rentouttaa jännittyneitä lihaksia ja parantaa aineenvaihduntaa. Nivelten mobilisointi ei aiheuta kipua niveleen. Paikallinen venytys kohdistetaan nivelen eri rakenteisiin kuten nivelkapseliin ja nivelsiteisiin. Mobilisoivassa hieronnassa hyödynnetään nivelen liikelaajuutta ja kehon osien muodostamia vipuvarsia, jolloin lihas saadaan tehokkaasti venymään ja näin parannettua myös nivelen liikeratoja. Nivelten mobilisoinnilla hoidetaan tuki-ja liikuntaelinten toimintahäiriöitä käyttämällä hyödyksi nivelen normaalia liukua luiden välissä. Hieronta suoritetaan aina asiakkaan tarpeen mukaan.

Niska-, pää- ja purentalihashieronta

Rentouttavassa niska-, pää- ja purentalihashieronnassa keskitytään niskan, päänahan, ohimoiden, kaulan, kasvojen ja purentalihasten sekä ulkopuoliselle että sisäpuoliselle alueelle juuri sinun tarpeidesi mukaisesti. Hieronta sisältää myös loppurentoutuksen. Purentalihashieronnalla helpotetaan pään sekä niska-hartia-alueen kipuja ja rentoutetaan purentalihaksia. Hieronnasta on apua jos kärsit päänsäryistä, leukojen väsymisestä ja särystä, niskan jäykkyydestä, päänahan kiristävästä tunteesta tai puret kovasti hampaita yhteen.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentouttavaa, rauhoittavaa ja parhaimmillaan myös mieltä eheyttävää hierontaa. Hieronta lievittää hartioiden sekä niskan jännitystä ja stressiä sekä parantaa verenkiertoa, jolloin lihaskivut vähenevät. Hieronta helpottaa päänsärkyä ja migreeniä, parantaa keskittymiskykyä ja aivojen hapensaantia. Hoito tehdään istualtaan vaatteiden päältä. Hoitoalue ulottuu pään alueen lisäksi niska- ja hartia-alueelle sekä olkavarsiin ja käsiin. Päänalue käsitellään monipuolisesti intialaiseen päähierontaan suunnitellulla erikoistekniikalla, jossa käsitellään kallonpohja, päänahka, kasvot ja korvanlehdet. Hoidon jälkeen olo on levollinen ja rauhallinen.

Vagushermon parantava voima - hieronta

Kehomme hermosto jakautuu sympaattiseen (taistele ja pakene) ja parasympaattiseen (palauttava, rentouttava) hermostoon. Vagushermo (kiertäjähermo) on pisin aivohermoistamme ja parasympaattisen hermoston tärkein hermo. Vagushermo kiertää ympäri kehoa ulottuen aivorungosta kaikkiin tärkeisiin elimiin yhdistäen ne ja tasapainottaen täten hermostoa, sydämen sykettä, hormonitoimintaa, vahvistaen vastustuskykyä, rentouttaen, lievittäen stressiä ja vaikuttaen myös ruoansulatukseen ja suoliston toimintaan jne. Se säätelee sekä fyysistä terveyttämme että vaikuttaa emotionaaliseen tilaamme. 

Yleisimpiä vagushermon toimintahäiriöistä johtuvia ongelmia:

 • erilaiset stressin oireet
 • kireät lihakset
 • kipeät niska- ja hartialihakset
 • migreeni
 • hampainen narskuttelu
 • kylmät kädet ja jalat
 • keskittymisvaikeudet
 • univaikeudet
 • energian puute
 • ruuansulatusongelmat
 • suolistovaivat
 • usein toistuvat infektiot
 • alakuloisuus, itkuisuus, ahdistus, masennus
 • astma, allergia

Vagushermon parantava voima -hieronnalla autetaan kehoa siirtymään parasympaattiseen tilaan, palautumisen ja rentoutumisen tilaan, paranemisen tilaan.

Hoito tehdään vaatteiden päältä ja siinä käsitellään hartiat, niska, kaula, korvat, rintaranka, vatsan ja pallean sekä lantion alueita.

Hieronta-asennot

Hieronnan voi tehdä istuen, selällään, vatsallaan tai kyljellään. Jos vatsallaan olo tuntuu epämukavalta niin hieronta voidaan tehdä kyljellään tai istuen. Erilaista hieronta-asentoa voidaan käyttää myös silloin, jos astma on niin paha, että vatsallaan ollessa hengitys ei kulje hyvin. Raskaana olevien hieronta onnistuu parhaiten kylkimakuuasennossa ja puoli-istuvassa asennossa.