Paljasjalkakengät

Kipukaupan VAISTOA malliston kenkiä on nyt HoivaHaltiassa esillä ja sovitettavana!

MITEN PÄÄSEN SOVITTAMAAN KENKIÄ?

- Sopimalla esittelyajan puh.045-78331077

- HoivaHaltian asiakkaat voivat sovittaa kenkiä hoitojen yhteydessä

- Osallistumalla yleisiin esittely/sovitustilaisuuksiin

MIKSI ERILLINEN AIKA SOVITUKSEEN?

- Saat henkilökohtaisen opastuksen paljasjalkakengistä ja apua oikean kenkäkoon löytämiseksi

- HoivaHaltia on yhteistyössä Kipukaupan kanssa ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua ja sovittaa VAISTOA malliston kenkiä.

Kenkätilaukset oheisen linkin kautta:  

Paljasjalkakenkien käytön tarkoitus on mukailla paljain jaloin liikkumista. Tällöin jalan toiminnot pääsevät toimimaan luonnollisesti.

Jalan ensimmäinen tehtävä askelta ottaessa on mukautua alustaan, mikä vaimentaa iskua ja jakaa kuormitusta. Jalan mukautumista alustaa vasten kutsutaan pronaatioksi. Kun kehon paino siirtyy jalan päälle, jalka mukautuu alustaan maanpinnan muotojen ja sen rakenteen perusteella.

Jalkaterän tulee olla riittävän pehmeä ja joustava, jotta sen rakenne kykenee sopeutumaan painon siirtyessä jalan päälle. Pronaation aikana jalan holvikaaret laskeutuvat ja varpaat levittäytyvät alustaa vasten. Tiukalla jalalla mukautuminen alustaan ei onnistu kunnolla.

Alustaan mukautuminen - Pronaatio

Pronaatiota seuraa askeleen työntövaihe, jonka aikana jalka jäntevöityy tiukaksi vipuvarreksi. Kun kehon paino siirtyy eteenpäin kohti työntövaihetta, jalan holvikaaret nousevat jänteviksi ja varpaat tiivistyvät lähemmäs toisiaan, mitä kutsutaan supinaatioksi. Kyseinen prosessi luo jalalle tukevan rakenteen, jonka varassa työntövaihe toteutuu tehokkaasti ja luonnollisesti. Supinaatio ei toteudu ilman pronaatiota. Löysällä jalalla ei voi tehdä tehokasta työntöä. 

Työntövaihe - Supinaatio

Kun kävely toteutuu luonnollisesti, pronaatio ja supinaatio tapahtuvat itsestään.

Kävelyn monimutkaiset mekanismit ovat seurausta siitä, että ihminen on kävellyt paljain jaloin miljoonien vuosien ajan. Ihmisen jalkaa ei ole suunniteltu toimimaan kengissä, joissa on korko, paksu ja jäykkä pohja ja kapeneva kärki.

Paljasjalkakengässä EI OLE jalan luonnollista toimintaa estäviä rakenteita vaan ne mukailevat paljan jaloin liikkumista. 

Paljasjalkakenkien käyttö poistaa ongelmia aiheuttavia juurisyitä. Teoriassa kaikkien ongelmien ja niistä aiheutuvien kipujen pitäisi poistua viimeistään pitkällä aikavälillä.

Jalkojen luonnollisten toimintojen estyminen voi johtaa monenlaisiin ongelmiin. Useimmiten syynä on perinteiset kengät.

Paljain jaloin liikkuminen voi auttaa:

  • Kireisiin jalkapohjiin
  • Varpaiden virheasentoihin
  • Alaselän kipuihin
  • Tasapainoon
  • Lihasten aktiivisuuteen
  • Luonnollisempaan askeleeseen
  • Kehon toiminnallisuuteen

Ota ensimmäinen askel jalkojesi hyvinvoinnin puolesta! 

Vaihda nykyiset kenkäsi paljasjalkakenkiin!